Het is weer hoogtijd voor een verhaaltje vinden jullie ook niet!!
Even nadenken... de laatste keer dat wij wat schreven waren we in Byron. In de tussentijd hebben we heel wat kilometertjes gemaakt. We zullen bij het begin beginnen en jullie dag voor dag uitgebreid onze bezigheden vertellen..
Byron... een plaats vol hippies dat bekend staat om het surfen. Eline Samsen deed haar stage hier (ze is nu net klaar). Ze werkte daar bij het bedrijf Mojo Surf. Wij hebben haar verrast met een bezoekje! We hebben bij haar een surfles geboekt en gingen 's avonds gezellig eten bij haar thuis. Het weer in Byron wel slecht, wat ons heeft doen besluiten meer landinwaards te gaan en door te rijden naar Melbourne! De surflessen hadden we voor Sydney geboekt, maar daar komen we later wel weer op terug.
Bij Port Macquarie zijn we naar een koalahospital geweest om te kijken hoe schattig koalaatjes zijn. Ze zijn voornamelijk lui en, okee, ook schattig. Daarna hadden we een zeer mooie camping gevonden aan een riviertje waar we heerlijk tot rust zijn gekomen met een paar biertjes. De volgende dag kwamen we bij erg mooie meren. Het was mooi weer en er was een mogelijkheid om een motorbootje te huren. Tijd voor een leuk dagje varen!!
Aangekomen bij de Blue Mountains (ligt links van Sydney) zat het weer ons weer niet mee. Ach, we zouden later toch terugkeren naar Sydney dus besloten we hier later nog maar eens terug te komen. We reden verder voorbij de bergen en kwamen terecht bij de Jelonan Caves. Erg mooie grotten waar we kilometers doorheen zijn gelopen.
Wilsons Promontory.. het zuidelijkste stukje van Australie en een mooi stukje natuur. Wilsons Promotory is een enorm natuurgebied waar de mooiste zonsondergangen, stranden, wildlife, bossen en bergen te zien zijn. Hier hebben we erg van genoten.
Melbourne.. een erg mooie stad! Niet veel bijzonders gedaan. Ook hebben we de Great Ocean Road gereden, scheen een erg mooie route te zijn en dat was het! Langs de kustlijn, langs stranden, rotsen en mooie natuurgebieden. Een erg mooie route om te rijden met geweldige uitzichten. Blijkbaar hadden we nog niet genoeg van de natuur gekregen, want de volgende dag hebben we een jungle wandeling gemaakt. Wederom prachtige natuur, enorme planten en bomen, watervallen, steile trappen, noem maar op!
Die avond hebben we besloten om alvast terug te rijden richting Sydney. Onderweg zijn we nog naar Philip Island gegaan. Dit eiland staat bekend om zijn "penguinmars". Iedere avond lopen hier honderden penguins over de kust. Jammer genoeg hebben wij dit schouwspel niet gezien omdat wij 's ochtendsvroeg hier waren. Wel hebben wij het moto GP circuit gezien en de prachtige kustlijn met vele kleine bloemetjes (deed ons erg denken aan plaatjes van Schotland)
De dag daarop hebben we kano's gehuurd op een enorm meer. Het bleek dat wij de enige twee waren op dit gehele meer. Zo rustgevend midden in de natuur een beetje peddelen. Het leek wederom alsof we in een droom zaten, zo mooi en rustig. Hier hebben we ook een enorme varaan gezien van meer dan een meter lang! Vervolgens verder gereden richting Sydney en overnacht op een camping.
's Ochtendsvroeg via de Great Pacific Road naar de tante van AJ gereden. Zij woont in Sydney en hier hebben wij de afgelopen twee weken verbleven. Bij aankomst werden we verwend met een paar Grolschjes, wat een welkom!!!
De volgende dag zijn we de stad ingeweest om het operahuis te bekijken en om de Sydney Harbour Bridge te zien. Die dag daarop was het kerst en we hadden afgesproken met Liliane dat we mee zouden gaan met haar richting de (Portugese) familie van haar vriend. Bij aankomst werden we warm onthaald met een pilsje en ze hadden een varken aan een spit, geweldig! Daarna lekker tafelen met de hele familie wat zeer bijzonder was. Een kerst om nooit meer te vergeten!
Tweede kerstdag zijn we gaan zeilen met Lilian, Dan (haar vriend) en Clam (een vriend van Dan). We hebben gekeken naar de wereldberoemde Sydney to Hobart zeilrace. De snelste zeilboten ter wereld doen hier aan mee en het gaat puur om prestige.
Verder zijn we nog een keer met Lilian terug gegaan naar de Blue Mountains. Dit is een groot natuurpark met enorme bergen, watervallen en steile beklimmingen. Hier hebben we een uitputtende route gelopen. De indrukken die we hier hebben opgedaan zullen we voor altijd blijven onthouden. De uitzichten, de geuren, het gevoel van de nevel van de watervallen; grandioos!
Het volgende spectaculaire moment was de jaarwisseling. Uren van te voren hadden we ons genesteld in een park vlak bij de brug en het operahuis. Om 21.00 uur werd er voor de kinderen een vuurwerkshow gegeven, dat niet verkeerd was, maar met de jaarwisseling lichtte de gehele hemel op van vuurwerk. De brug leek wel in brand te staan, achter het operahuis werd gigantisch veel afgestoken en vanaf de daken van de enorme kantoorgebouwen werden de grootste potten afgestoken, wat een memorabel gezicht. We kregen er kippenvel van zo mooi dit was...
Goed, rest ons nog te vertellen dat we nog gesurfd hebben in Sydney. Eigenlijk hadden we hier meer van verwacht. We hadden een slechte dag en de golven waren niet hoger dan een halve meter. Na een paar keer van het board afgevallen te zijn kregen we het onder de knie en konden we surfen. Jammer genoeg waren de golven niet hoger, maarja, we kunnen ook niet altijd geluk hebben.
Terugkijkend op Australie hebben we een fantastische tijd gehad. Hoogtepunten waren voor ons het Great Barrier Reef, Surfers Paradise en de Blue Mountains. In totaal hebben we bijna 8.000 kilometer gereden in 5 weken en hierdoor hebben we onwijs veel gezien onderweg.
Nu gaan we onze backpacks inpakken en over een dikke 2 uur vertrekken we richting het vliegveld. Als we aankomen op het vliegveld in Bangkok zal Robin ons ophalen en vervolgen we onze reis met ons drieen richting Singapore. Hier hebben we erg veel zin in and we'll share our experiences with you followers!!!
Ook hebben we nieuwe foto's toegevoegd. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!
De foto's zeggen idd meer dan jullie 1022 woorden. prachtig!
Have fun in Thailand en we verwachten veel van de komende foto's...
Een mooi verslag weer mannen,geniet van jullie laatste weken daar.Ik denk dat jullie zo zachtjes aan ook wel weer naar ons koude kikkerlandje verlangen.En naar de ouders en je allerliefste tante of niet Justin?.Hahahaha
haha hoe is het in bangkok boys? :D aussie was erg mooi zo te zien!! geniet nog maar ff van die laatste weken in dat gekkenhuis daar!:D als jullie weer terug zijn gaan we maar mooi paar hollandse pilsjes naar binnen gieten! ;)
Dag heren
Nu inmiddels met 3 kerels aan het genieten. Wat bijzonder wat we allemaal van jullie horen en super om met elkaar te skypen.Inmiddels goed overgekomen in thailand en daar maar weer op pad. Er zal wel weer veel te beleven zijn. Geniet nog even van jullie laatste weken
want voordat je het weet ben je weer in Nijverdal hahahahaha
en dat is wel even weer wat andres he????
Fijn om geregeld wat van jullie te horen.
Mama Dylan en ik hebben geregeld dat we jullie een warm welkom geven op schiphol straks.........
groet aan jullie alle drie daar.
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.